• icon-alt241 055 5102
  • icon-alt
  • icon-alt
  • icon-altΣτείλτε μήνυμα
  • icon-altΒουλγαροκτονου 8A,Λάρισα

Η έξω ή έσω επικονδυλίτιδα εκδηλώνεται λόγω μικροτραυματισμών ή υπερλειτουργίας των μυών της περιοχής του αγκώνα, με αποτέλεσμα σημάδια φλεγμονής, μικρορρήξεων και μικροσκοπικής ασβεστοποίησης των τενόντων στην περιοχή του αγκώνα.

Εμφανίζεται σε αθλήματα όπως το τένις, σκουός (squash) ή μπάντμιντον και σε επαγγέλματα όπως οι ξυλουργοί, κτίστες, μοδίστρες, ράφτες, πολιτικοί (υπερβολική χειραψία), κομμώτριες και μουσικοί (π.χ. πιανίστες, τυμπανιστές). Ακόμη σε άτομα που χρησιμοποιούν τον υπολογιστή για πολλές ώρες,πληκτρολογώντας και χρησιμοποιώντας το "ποντίκι" για τις εργασίες τους.

Εκδηλώνεται με πόνο στην έξω ή έσω επιφάνεια του αγκώνα, αυξάνεται όταν ο ασθενής σηκώνει βάρη με τον αγκώνα σε έκταση, σπάνια συνοδεύεται από οίδημα ή εκχύμωση της περιοχής του αγκώνα.

Η θεραπεία-αποκατάσταση της έξω ή έσω επικονδυλίτιδας είναι πετυχημένη και ταχεία ιδίως όταν εφαρμοστούν νέες θεραπείες αναγέννησης (regeneratine medicine) όπως η προλοθεραπεία.

Με την εφαρμογή της προλοθεραπείας (prolotherapy) στοχεύουμε στους τραυματισμένους συνδέσμους της περιοχής του αγκώνα, στις εκφυλισμένες αρθρώσεις και στους εκφυλισμένους-χαλαρούς τένοντες. Εκτελείται με ενέσεις-εγχύσεις ορού δεξτρόζης, διαφορετικής συγκέντρωσης στα σημεία του πόνου. Η μέθοδος είναι ανώδυνη, με χρήση τοπικής αναισθησίας. Μετά την προλοθεραπεία ο ασθενής θα πρέπει να αποφύγει την ανύψωση βάρους για χρονικό διάστημα 24-48 ωρου και σταδιακά θα επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες εντός της εβδομάδας χωρίς πόνο και χωρίς περίοδο ανάπαυσης για μεγάλο χρονικό διάστημα .