Οσφυαλγία και αναγεννητική ιατρικήΑιτίες  οσφυαλγίας-ισχιαλγίας όπως οι παρακάτω: 

Διάταση ή ρήξη των μυικών ινών ή των συνδέσμων της οσφυικής χώρας ή της πυέλου μετά από σήκωμα βάρους, απότομη κάμψη και στροφή του σώματος ή άλλη καταπόνηση. 

•Πίεση στις ρίζες των νεύρων λόγω κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου

Τραυματισμός που επηρεάζει τις μικρές αρθρώσεις (μεσοσπονδύλιες διαρθρώσεις) ανάμεσα στους σπονδύλους, 

Οστεοαρθρίτιδα σε άλλες αρθρώσεις όπως στα ισχία  και στα γόνατα μπορούν να θεραπευθούν  με την αναγεννητική ιατρική και πιο συγκεκριμένα με:

• Προλοθεραπεία . Πρόκειται για μη παρεμβατική ιατρική αναγεννητική τεχνική (regenerative medicine) που επιτυγχάνει την ανάπλαση- επούλωση των τραυματισμένων τενόντων, συνδέσμων και μυών, πυριδοτώντας τον φυσικό μηχανισμό επιδιόρθωσης του οργανισμού. Γίνεται με εγχύσεις ακριβώς στα σημεία των ανατομικών αλλοιώσεων (συνήθως στα σημεία που οι τένοντες και οι σύνδεσμοι συνδέονται με τα οστά).

Περινευρικές εγχύσεις- Lyftogt PI.T. Η θεραπεία-Lyftogt PI.T- στοχεύει στα νεύρα –αισθητικούς κλάδους και επιτελείται με μια σειρά μικρών εγχύσεων αμέσως κάτω από το δέρμα, χρησιμοποιώντας φυσικά (natural) συστατικά. Οι εγχύσεις γίνονται σε οδυνηρές περιοχές όπου τα νεύρα είναι ευαίσθητα και προκαλούν πόνο. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στις εγχύσεις της συγκεκριμένης τεχνικής είναι ένα ρυθμισμένο διάλυμα δεξτρόζης 5%, με ουδέτερο pH 7.4. 

Η χρονική διάρκεια θεραπευτικής προσέγγισης κυμαίνεται από 2 εβδομάδες μέχρι 2 μήνες κατά μέσο όρο ενώ η επούλωση και ίαση της βλάβης είναι άμεση και οριστική.

  Γράφει η Δήμητρα Μαλάκου Ροντούλη ,

Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης-Φυσίατρος-SFEBPMR


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το...

Digg This Facebook Twitter Stumble Stumble

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου