• icon-alt241 055 5102
  • icon-alt
  • icon-alt
  • icon-altΣτείλτε μήνυμα
  • icon-altΒουλγαροκτονου 8A,Λάρισα

Ο πόνος στο γόνατο μπορεί να οφείλεται σε συνδεσμική κάκωση ,σε μυϊκή θλάση, τενοντίτιδα ή σε βλάβη της άρθρωσης, και πολλές φορές λόγω βαρύτητας της βλάβης σε όλες τις παραπάνω αιτίες.

Α. Η συνδεσμική κάκωση μπορεί να είναι βλάβη μηνίσκου, βλάβη πρόσθιου ή οπίσθιου χιαστού συνδέσμου ή βλάβη έσω ή έξω πλάγιου συνδέσμου

Οι συνδεσμικές κακώσεις βαθμονομούνται ανάλογα με τη σοβαρότητά τους.

1ου Βαθμού: Στο στάδιο αυτό ο σύνδεσμος υφίσταται ελαφρά ζημιά, διατείνεται, μπορεί ακόμα να κρατήσει σταθερή την άρθρωση αλλά προκαλεί πόνο.

2ου Βαθμού: Ο σύνδεσμος διατείνεται στο βαθμό που γίνεται πιο χαλαρός. και προκαλεί πόνο κι αστάθεια της άρθρωσης. Αυτό συχνά αναφέρεται σαν μερική ρήξη του συνδέσμου.

3ου Βαθμού: Αυτή η βλάβη συχνά αναφέρεται ως πλήρης ρήξη. Ο σύνδεσμος συνήθως έχει κοπεί σε κομμάτια η άρθρωση του γόνατος είναι ασταθής και η βάδιση του ασθενούς δυσχερής.

Β. Η μυική θλάση μπορεί να οφείλεται σε βλάβη της γαστέρας του μυ, ο λεγόμενος μυικός σπασμός τετρακεφάλου ή να υπάρχει βλάβη στον τένοντα του – τενοντίτιδα του τετρακεφάλου ή του επιγονατιδικού τένοντα.

Όλοι οι τένοντες έτσι και του γόνατος, είναι εξαιρετικά ανθεκτικές δομές κατασκευασμένες από δέσμες κολλαγονούχων ινών, που συνδέουν τους μύες με τα οστά του άκρου μεταφέροντας τη σύσπαση και συμβάλλοντας στην κίνηση τους.

Γ. Η βλάβη της άρθρωσης-οστεοαρθρίτιδα του γόνατος- δηλαδή η καταστροφή του αρθρικού χόνδρου, η αναδιαμόρφωση του οστού με ταυτόχρονο σχηματισμό οστεόφυτων (άλατα) και δευτερεύοντα στοιχεία φλεγμονής. Εμφανίζεται συνήθως μετά την ηλικία των 55 ετών σε ποσοστό μέχρι και 50%.

Σε όλες αυτές τις βλάβες του γόνατος μπορούμε να έχουμε πλήρη ίαση κι αποκατάσταση της βλάβης με την βοήθεια της προλοθεραπείας, μιας νέας ενέσιμης μεθόδου που οδηγεί στην παραγωγή νέου κολλαγόνου στην περιοχή της βλάβης με αποτέλεσμα την εξαφάνιση του πόνου και της αστάθειας άμεσα, χωρίς να χρειάζεται χορήγηση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων ή κορτιζόνης.

Με αυτές τις ενέσεις προκαλούμε το σώμα μας να απαντήσει, χρησιμοποιώντας τις φυσικές θεραπευτικές του ιδιότητες προκειμένου να επιτευχθεί η επούλωση και η ανάπλαση-αποκατάσταση της βλάβης.