• icon-alt241 055 5102
  • icon-alt
  • icon-alt
  • icon-altΣτείλτε μήνυμα
  • icon-altΒουλγαροκτονου 8A,Λάρισα

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια εκφυλιστική κατάσταση που συνοδεύεται με καταστροφή του αρθρικού χόνδρου, αναδιαμόρφωση του οστού με ταυτόχρονο σχηματισμό οστεόφυτων (άλατα) και δευτερεύοντα στοιχεία φλεγμονής.

Η δεύτερη πιο συχνή μορφή της, η οστεοαρθρίτιδα του ισχίου, εμφανίζεται συνήθως μετά την ηλικία των 55 ετών σε ποσοστό μέχρι και 50%.

Με την πάροδο του χρόνου, η έρευνα δείχνει ότι η οστεοαρθρίτιδα είναι δυναμική παρά εκφυλιστική κατάσταση και η άμεση διάγνωση της κάκωσης-βλάβης του ισχίου, η αλλαγή του τρόπου ζωής και η κατάλληλη αντιμετώπιση και αποκατάσταση μειώνει τον πόνο, την πιθανότητα χειρουργείου στην περιοχή του ισχίου και βελτιώνει την ποιότητα ζωής του ασθενή.

Η οστεοαρθρίτιδα ισχίου εκδηλώνεται με πόνο στην έσω ή έξω επιφάνεια του γοφού, πέριξ του γλουτού ή μερικές φορές στην πρόσθια επιφάνεια του μηρού, δυσκολία στην κίνηση της άρθρωσης (δυσκαμψία) κυρίως κατά την διάρκεια του ύπνου-ανάπαυσης, αστάθεια του ισχίου (κριγμό), πρήξιμο (οίδημα) , μείωση του μεγέθους του ποδιού (ατροφία μυών) και δυσχέρεια βάδισης-χωλότητα.

Με την βοήθεια της νέας μεθόδου αναγέννησης κι ανάπλασης της άρθρωσης-της ΠΡΟΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ , η εκφυλιστική νόσος και η συνδεσμική χαλάρωση του ισχίου επουλώνονται γρηγορότερα και σταματάει η βλάβη και η παρουσία του πόνου.

Εκτελείται με ενέσεις ορού dextrose 15%-25% στα σημεία του πόνου, στοχεύοντας στους αδύναμους τένοντες και συνδέσμους. Με αυτές τις ενέσεις προκαλούμε το σώμα μας να απαντήσει, χρησιμοποιώντας τις φυσικές θεραπευτικές του ιδιότητες προκειμένου να επιτευχθεί η επούλωση και η ανάπλαση-αποκατάσταση της βλάβης.