Πόνος στο γόνατο και προλοθεραπεία
Αν αισθανθείτε πόνο στην άρθρωση του γόνατος, ιδιαίτερα στο τέλος της ημέρας, δυσκολία στην κίνηση της άρθρωσης (δυσκαμψία) κατά την διάρκεια της ανάπαυσης, αστάθεια του γόνατος (κριγμό) ή εμφανίσσεται πρήξιμο (οίδημα) ή μείωση του μεγέθους του ποδιού (ατροφία μυών) θα πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα ειδικό γιατρό της επιλογής σας.


Εργασίες έχουν δείξει ότι η άμεση διάγνωση της κάκωσης-βλάβης  του γόνατος και η κατάλληλη αντιμετώπιση και αποκατάσταση  μειώνει τον κίνδυνο επανατραυματισμού και μετατραυματικής οστεοαρθρίτιδας μελλοντικά. 

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια εκφυλιστική κατάσταση που συνοδεύεται με καταστροφή του αρθρικού χόνδρου, αναδιαμόρφωση του οστού με ταυτόχρονο σχηματισμό οστεόφυτων (άλατα) και δευτερεύοντα στοιχεία φλεγμονής. Η πιο συχνή μορφή της, η οστεοαρθρίτιδα του γόνατος, εμφανίζεται  συνήθως μετά την ηλικία των 55 ετών σε ποσοστό  μέχρι και 50%.

Με την βοήθεια της προλοθεραπείας η εκφυλιστική νόσος και  η συνδεσμική χαλάρωση   του γόνατος επουλώνονται γρηγορότερα και σταματάει η πρόκληση του πόνου.

Εκτελείται με ενέσεις ορού dextrose 15%-25% στα σημεία του πόνου, στοχεύοντας στους αδύναμους τένοντες και συνδέσμους. Με αυτές τις ενέσεις προκαλούμε  το σώμα μας να απαντήσει, χρησιμοποιώντας τις φυσικές θεραπευτικές του ιδιότητες προκειμένου να επιτευχθεί η επούλωση και η ανάπλαση-αποκατάσταση της βλάβης.

Γράφει η Μαλάκου Ροντούλη Δήμητρα

Φυσίατρος , SFEBPMR


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το...

Digg This Facebook Twitter Stumble Stumble